3d productvisualisatie

3D productvisualisatie

Maak het onmogelijke mogelijk

Met 3D productvisualisatie kunnen impressies gemaakt worden die met echte producten niet mogelijk zijn, of zeer moeilijk en duur zijn om te realiseren. Het leent zich daarom bij uitstek voor productpresentaties, advertenties en commercials. Of het nou gaat om het product in een bijzondere omgeving of bijvoorbeeld een open gewerkt product.
Producten die nog in ontwikkeling zijn kunnen zo ook eenvoudig worden gevisualiseerd. Een goedkoper alternatief voor het maken van prototypes.

1 model --> verschillende media

Voor het maken van een goede 3D productvisualisatie zullen wij eerst een gedetailleerd 3D maken welke wordt voorzien van realistische materialen. Deze digitale versie van uw product kan vervolgens de basis zijn voor vele verschillende producten zoals: productpresentatie, advertentie, commercial, 3D animatie of een 3D productconfigurator.

vervangen productfotografie

De digitale variant van uw product leent zich bij uitstek ook om traditionele productfotografie te vervangen. De traditionele productfotografie is vaak kostbaar, niet flexibel en veel foto's zijn te complex om te maken.
Via 3D visualisatie kunnen beelden gemaakt worden van uw product die niet meer te onderscheiden zijn van fotografie. Met het grote voordeel dat de mogelijkheden veel groter zijn, de flexibiliteit heel groot is en de stijl van al uw media hetzelfde is.

testen van producten

Door middel van productvisualisaties kunnen concepten van nieuwe producten eenvoudig worden getest op bijvoorbeeld een testpanel. Hiervoor hoeven geen echte prototypes meer worden gemaakt. Het testen van nieuwe concepten wordt hierdoor veel eenvoudiger, sneller en goedkoper.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1


Vervanging
productfotografie

maxaro
3D productvisualisatie Maxaro

Van fotografie naar 3D productvisualisatie

Sanitair en badkamer outlet Maxaro heeft een zeer grote collectie producten.
Eerder werden alle producten online gepresenteerd door middel van productfotografie. Maxaro is bezig om alle productfotografie te vervangen door 3D productvisualisaties.

Flexibiliteit en uniformiteit

Het grote voordeel van productvisualisatie is de grote flexibiliteit en de multi-inzetbaarheid. Een 3D model van een product is te gebruiken voor productpresentatie, uitleg banners, configurator etc.
Door het gebruik van 3D productvisualisatie ontstaat er een uniform beeld in de webshop. Alle producten hebben dezelfde belichting, standpunt en achtergrond.
Wij maakten onder andere van een badkamermeubel 3D impressies t.b.v. een grote banner in de showroom van Maxaro.

bekijk project in portfolio
case 2

productvisualisatie

Nikon AW1
3D productvisualisatie Nikon camera


tot in het kleinste detail

Deze case laat heel goed zien hoe zeer gedetailleerd 3D model op vele manier gebruikt kan worden.
Wij maakten deze Nikon AW1 tot in het kleinste detail na. Vervolgens werd het 3D model voorzien van realistische materialen om zo tot een levensecht model te komen.

inzet 3D model op verschillende plaatsen

Dit 3D model is vervolgens de basis geweest voor verschillende media zoals: 3D visualisaties, 3D animatie, packshots en een 3D configurator.

bekijk project in portfolio


case 3


productvisualisatie

kuyl watches
3D productvisualisatie horloge

hoogwaardig product vraagt om hoogwaardig beeld

Kuyl Watches is een nieuw Nederlands merk van horloges in het hogere segment. Productpresentatie is hierbij erg belangrijk en deze moet de kwaliteit van het product uitstralen.
Aangezien deze horloges configureerbaar zijn was het bijna onmogelijk om alle varianten door middel van fotografie in beeld te brengen. Daarom maakten wij een hoogwaardig 3D model van het horloge en alle verschillende uitvoeringen.

Hiermee is de basis gelegd voor het gebruik van het 3D model in verschillende media.

3D configurator

Een belangrijk onderdeel is de 3D configurator. Hiermee kunnen bezoekers op een website zelf hun eigen horloge samenstellen, bekijken in 3D en vervolgens bestellen.
Alle opties zoals bandjes, wijzerplaten en kleuren zijn beschikbaar in de online configurator. Iedereen zijn eigen unieke horloge.

bekijk project in portfolio