Webdesign in combinatie met 3D Delft

3D web experience

3D producten geintegreerd

Webdesign is een belangrijk onderdeel om onze interactieve 3D producten online te brengen. Het is dan vaak ook een geintegreerd onderdeel van het 3D product dat wij maken. Door webdesign vanaf het eerste concept mee te nemen in het proces ontstaat een naadloze integratie van het 3D product in de online omgeving.

Totaalpakket

Wij kunnen een totale oplossing bieden voor het hele traject van het ontwikkelen van een website. Hierbij hoort een eerste inventarisatie waaruit een functioneel plan en een interaction design volgt. Vanuit een grafisch ontwerp wordt de hele website ontworpen en bedacht om het vervolgens technisch uit te werken.
Naar de productie kunnen wij ook de hosting verzorgen en het verdere onderhoud.

Content Management System (CMS)

Voor onze websites maken wij gebruik van het RIO CMS. Die content management system is op een aantal punten helemaal toegespitst op de integratie van onze 3D producten. Het CMS biedt uiteraard alle standaard functionaliteiten die je verwacht zoals het aanpassen van teksten, toevoegen van afbeelding, gebruikersbeheer etc.

samenwerking

Op het gebied van webdesign werken wij regelmatig samen met een aantal vaste partijen die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld complexe databases, grafisch ontwerp en technische uitvoering. Op deze manier kunnen wij voor ieder project de juiste partijen bij elkaar brengen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1

Website met 3D configurator

Kuyl Watches


hoogwaardige 3D geintegreerd in website

De 3D configurator van Kuyl Watches laat de bezoeker van de website online een horloge configureren op een heel aantal verschillende punten. Het is een hoogwaardig product en dat vraagt om hoogwaardige 3D beelden welke er realistisch uitzien. Wij maakten daarom een zeer gedetailleerd 3D model van het horloge met realistische materialen.
De 3D configurator maakt compleet deel uit van de website en zorgt voor een naadloze integratie.

ieder horloge uniek

Via een eenvoudige interface kunnen de bezoekers van de website kun horloge samenstellen. Door het grote aantal verschillende kleuren en opties zijn er een eindeloos aantal verschillende combinaties mogelijk. Hierdoor wordt ieder horloge uniek en krijgt iedere klant een product op maat.

online configureren, bestellen en betalen

Wij namen de hele website voor ons rekening van grafisch ontwerp tot technische uitvoering. We zorgden voor een bestelsysteem waar de bezoeker direct kan betalen om enige tijd later zijn eigen unieke horloge thuis te ontvangen.

www.kuylwatches.com
bekijk project in portfoliocase 2


Virtuele campus

Erasmus Universiteit Rotterdam
Virtuele campus

maak kennis met de campus

Voor de Ermasmus Universiteit Rotterdam maakten wij een virtuele versie van hun campus. Deze is bedoeld om buitenlandse studenten kenis te laten maken met de universiteit, de studies en de faciliteiten.
Online kunnen de studenten virtueel rondlopen op de campus. Ieder gebouw is te betreden om daar informatie te krijgen over de studies en faciliteiten in het gebouw. Tevens kunnen op deze plekken brochures worden aangevraagd, video's worden bekeken en toegang krijgen tot de verschillende social media.
Op de campus lopen personen rond die aangesproken kunnen worden. Deze personen vertellen vervolgens iets over de vrijetijds besteding in Rotterdam.

unieke koppeling website

De campus is in 3D nagemaakt tot in detail om een zo realistisch mogelijk beeld te geven.
Het realtime 3D model heeft een directe koppeling met de website. Dat betekent dat er informatie van en naar het 3D model gestuurd kan worden vanuit de website. Wanneer met in het 3D model rondloopt, dan veranderd de informatie in de website realtime, afhankelijk van het geen men naar kijkt of men naar binnen gaat.
Via het menu van de website kan men daardoor naar specifieke plekken in het 3D modellen gaan of het gezichtspunt veranderen.

eenvoudig beheer

Door deze koppeling is het mogelijk geworden om alle informatie in de virtuele campus op te slaan in een database. Deze informatie is daarom eenvoudig en snel aan te passen via een CMS door de universiteit. Op deze manier is de informatie in de virtuele campus altijd up-to-date.

compleet traject

Wij verzorgden in dit project het totale traject van functioneel plan en interaction design tot technische uitvoering en ondersteuning voor de hosting.

gericht op de doelgroep

De virtuele campus is een doeltreffend middel gebleken. Het sluit helemaal aan bij de doelgroep die het wil bereiken. De informatie wordt op een toegankelijke manier gebracht en zorgt voor een hoge conversie

bekijk project in portfolio