3d visualisatie

3D visualisatie

3D visualisatie maakt het onmogelijke mogelijk

3D visualisaties worden veel gebruikt in commercials, productpresentaties, reclames en vastgoedpresentaties. Onze belangrijkste doelgroep is de vastgoedsector (architectuurvisualisatie), variërend van architectenbureaus tot projectontwikkelaars. Niet alleen in het verkooptraject, maar ook in het ontwerpproces kunnen wij u van dienst zijn door uw ideeën met behulp van een 3D visualisatie zichtbaar te maken.

Uw ontwerp tastbaar maken

Met 3D visualisatie zorgen wij ervoor dat uw ontwerp tastbaar wordt voor andere mensen. Beelden die iedereen begrijpt en overtuigend zijn door realisme, sfeer en een aansprekende compositie.
De producten die wij realiseren kunnen worden toegepast in media zoals internet, drukwerk, tv, video en virtuele presentaties.

Ondersteuning van het ontwerpproces

3D visualisatie is niet alleen uitermate geschikt voor presentatiedoeleinden, ook in het ontwerpproces kan een 3D visualisatie goede ondersteuning bieden. Door uw ideeën driedimensionaal in beeld te brengen, geeft u uzelf en uw klanten direct inzicht in hetgeen u heeft bedacht. In principe kunnen wij al vanuit schetsen een model bouwen. In de loop van het proces kan dit model steeds verder worden opgewerkt en aangepast, zodat het in een later stadium bruikbaar is voor eindpresentaties.

Kijk in de portfolio voor een overzicht van ons werk.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1

3d visualisaties

zuiderstrandtheater
3D visualisatie Zuiderstrandtheater


van eerste schetsen tot aan definitief ontwerp

In Scheveningen wordt een tijdelijk theater gebouwd dat ruimte biedt aan het Residentie Orkest en het Danstheater gedurende de bouw van het nieuwe Spuiforum. Wij waren betrokken bij dit project vanaf een vroeg stadium waarin zelfs de locatie nog niet zeker was. In opdracht van de Gemeente Den Haag en DVP maakten gedurende langere tijd diversie 3D visualisaties voor dit project.
De eerste fotorealistische visualisaties werden gemaakt op basis van schetsen en ideeen. Later in het proces werden deze steeds verder door ons verfijnd om uiteindelijk het definitieve ontwerp te laten zien. Belangrijk hierbij waren altijd de korte productietijden en wijzigingen tot het laatste moment.

brede inzet beeldmateriaal

De door ons gemaakte 3D visualisaties van het nieuwe theater zijn breed ingezet. De bouw van het theater, de locatie, en de bouw van het Spuiforum zijn publiekelijk gevoelige projecten en hebben voor veel discussie gezorgd. Goede overtuigende impressies zorgen voor inzichtelijk beeld en zullen helpen bij kweken van begrip en versnellen de besluitvorming.
De beelden zijn gebruikt tijdens presentaties op panelen, op internet, bij nieuwberichten, etc.

bekijk project in portfolio


case 2


mecanoo architecten

stadskantoor delft
3d visualisatie stadskantoor delft

het nieuwe stadskantoor van delft in beeld

Mecanoo Architecten vroeg ons in opdracht van de Gemeente Delft om visualisaties te maken van het nieuwe stadskantoor en station in Delft. Dit project speelt zich recht tegenover ons eigen kantoor af.
Het nieuwe station van Delft komt onder de grond en heeft verbinding met de nieuwe spoortunnel. Boven de grond verrijst het nieuwe stadskantoor van Delft.
De beelden die wij gemaakt hebben zijn bedoeld om de inwoners van Delft zo goed mogelijk te informeren over wat er gaat gebeuren in hun stad. Wanneer beelden bedoeld zijn voor leken, kiezen wij er altijd voor om ze fotorealistisch te maken. Deze zijn inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. In dit geval kozen wij ervoor ook om een aantal impressies als avondvariant te tonen. Vooral de grote glazen gevel komt dan extra goed tot zijn recht.

nauwe samenwerking met de architect

Bij dergelijke projecten is het van belang dat het ontwerp kloppend is en goed tot zijn recht komt zoals de architect het bedoeld heeft. Daarom hebben wij in nauwe samenwerking gewerkt met Mecanoo Architecten om het nieuwe gebouw zo goed mogelijk in beeld te brengen.

bekijk project in portfolio


case 3


3D productvisualisatie

Nikon AW1

digitaal model voor verschillende media

Voor deze Nikon AW1 maakten wij verschillende producten zoals een animatie, een 3D configurator en verschillende stills. Hiervoor werd door ons 1 zeer gedetailleerd 3D model gemaakt dat de basis was voor al deze producten. De camera werd zo realistisch mogelijk nagemaakt met al het kleine detail en levensechte materialen.
Deze manier van werken is een hele goede vervanging voor fotografie. Met als grote voordeel dat je veel meer vrijheid hebt en dingen kunt laten zien die met fotografie niet kunnen of zeer bewerkelijk zijn.

de consument verleiden

Alle producten dienen om de consument te verleiden tot het kopen van de camera, ieder product op een eigen manier. De stills kunnen worden ingezet in drukwerk en op internet. De animatie op tv, internet en beursstand. De 3D configurator zorgt ervoor dat de consument snel inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden van de camera en de verschillende opties.

bekijk project in portfolio