Augmented Reality 3D

Augmented Reality

Combineer virtueel met de echte wereld

Augmented Reality (toegevoegde realiteit) brengt virtuele beelden samen met echte beelden. Dit gebeurt realtime. Een applicatie met vele mogelijkheden dus! Een bekende en populaire toepassing is Augmented Reality op de smartphone. Kijkend met de camera van je smartphone kan er informatie worden geprojecteerd en 3D modellen worden getoond.

Toon de toekomst

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld een nieuw gebouw, dat nog niet is gebouwd, laten zien op een locatie in de stad. Bezoekers hoeven alleen door hun smartphone te kijken en zien het nieuwe gebouw op de locatie staan met aanvullende informatie.

Ook met een webcam

Augmented Reality kan ook worden toegepast met een webcam of andere videocamera. Hiermee zijn interessante toepassingen te maken waarbij men interactie heeft met een virtueel 3D model en dit tegelijkertijd op een scherm ziet.

De mogelijkheden voor interactieve games, educatief materiaal, interactieve beursstand, etc zijn eindeloos. Wij laten u graag kennis maken met de mogelijkheden en adviseren u graag wat in uw geval het meest effectieve middel is. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact

case 1

virtueel station

Den haag CS
Den Haag Centraal station


Nieuw station in beeld

Voor ProRail maakten wij een augmented reality app voor het nieuwe Centraal Station van Den Haag.
De verbouw van het station geeft jarenlang overlast voor de reizigers. Prorail wilde deze groep op een nieuwe manier laten zien hoe mooi het nieuwe station zou gaan worden en waar deze overlast dus goed voor was.

Juiste locatie

Bezoekers kunnen door middel van een smartphone op een tweetal plekken in het station de nieuwe situatie bekijken. Ze doen dit door op de betreffende plek te gaan staan en door de camera van hun telefoon te kijken. In beeld kunnen ze vervolgens rondkijken in de situatie van de toekomst.

Ideaal communicatiemiddel

Per dag doen ongeveer 200.000 reizigers Den Haag CS aan. Veel mensen hebben haast, of moeten juist wachten op het station. De augmented reality app is zeer toegankelijk en kan in zeer korte tijd gebruikt worden.
De app is veel gebruikt door nieuwsgierige reizigers en is een zeer goed communicatiemiddel gebleken.

bekijk project in portfolio


case 2


augmented reality webcam

euromail
Euromail

Bewegende interactie

Voor Euromail maakten wij een een online augmented reality presentatie met bewegend beeld voor een promotiecampagne.
Euromail wilde met deze campagne op een ludieke manier zijn klanten kennis laten maken met een 6-tal verschillende interessante cases.

koffer met 6 codes

De klanten kregen van Euromail een koffer met daarin 6 verschillende codes op bordjes. Na het bezoeken van de bijbehorende website kunnen de codes voor de webcam worden gehouden.
Bij iedere code verschijnt een eigen uniek geanimeerd 3D model. Met het bewegen van de code beweegt ook het 3D model mee.

Iedere code een eigen case

Iedere code laat een eigen case zien met betrekking tot de direct marketing. De ondersteunende website geeft aanvullende informatie en biedt de mogelijkheid om direct contact op te nemen over de betreffende cases.
Augmented reality is hier een doeltreffend middel gebleken. Door de augmented reality zijn alle cases veel bekeken en is er veel response gekomen op de actie.