3d product configurator

3D configurator / productconfigurator

vergroot uw online verkopen

Online promotie en verkoop van uw product wordt steeds belangrijker. Klanten verwachten goede informatie en inzichtelijkheid voordat zij tot een aankoop overgaan. Hoe overtuigender deze informatie hoe sneller zij over zullen gaan tot het online kopen van uw product of nadere informatie inwinnen. Het is dus van belang dat uw product zo overtuigend mogelijk wordt gepresenteerd en volledig tot zijn recht komt.
3d configurator

werk met ons composer platform

Onze 3D product configurator is een unieke creatie die de bezoeker de mogelijkheid biedt het product interactief te bekijken en zo nodig het product aan te passen aan zijn/haar wensen. Dit alles in zeer hoge realistische kwaliteit.
Het aanpassen kan van zeer eenvoudig (bijv kleur) tot zeer complex. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de 3D configurator te koppelen aan uw e-commerce systeem en webshop zodat bezoekers online hun product kunnen samenstellen, de prijs zien en zelfs online kunnen bestellen.
De interface van de configurator wordt aangepast aan uw huisstijl en de look and feel van uw website.

Enkele voorbeelden van 3D configuratoren: autoconfigurator, woningconfigurator, beddenconfigurator, woonplanner, etc

iedere klant een product op maat

Onze nieuwste 3D configurator is gemaakt op HTML4&5 technieken waardoor deze te gebruiken is op ieder apparaat, ook op een tablet of mobiele telefoon. Een aantal van onderstaande voorbeelden is gemaakt met behulp van deze techniek.

werkt op iedere device

Wij kunnen onze woningconfigurator maken met behulp van verschillende technieken. De keuze ervan hangt af van de manier van configureren en uw wensen. Belangrijk bij die keuze is altijd om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers de configurator kunnen gebruiken en dat deze draait op zoveel mogelijk devices.
3d configurator

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1

meubelconfigurator

macedes


het configureren van meubels ging nog nooit zover

Macedes kwam bij ons met de vraag om een website te bouwen met 3D configurator voor het online personaliseren van hun meubels. Een vraag die op zich niet zo bijzonder leek, maar de mate waarin ging nog nooit zover. Alle meubels zijn op minstens 10 punten aan te passen en daarbij is er een keuze uit 50 verschillende stof- en leersoorten.
Het online kopen van meubels is voor veel mensen nog een grote stap. Heel belangrijk was het daarom ervoor te zorgen dat de meubels er zo echte mogelijk uit zien tijdens het configureren. Men moet thuis krijgen wat men online koopt.

virtuele meubels

Om een zo hoog mogelijk realisme te bereiken hebben wij alle 62 meubels nagemaakt in zeer gedetailleerde 3D modellen. Daarnaast zijn alle stoffen gescand om zo als realistische materialen in onze 3D configurator te gebruiken.

online configureren, bestellen en betalen

Een uitgebreide interface zorgt ervoor dat de klant snel en duidelijk een meubel kan personaliseren. De configuratie wordt constant in 3D getoond en het meubel kan aan alle kanten worden bekeken.
Een mooie configuratie gemaakt? Deze kan door de klant natuurlijk worden gedeeld op social media.
De website is voorzien van een betaalsysteem zodat de klant direct kan afrekenen. De configuratie wordt dan meteen doorgestuurd naar de fabriek om daar het meubel te produceren.

www.macedes.com
bekijk project in portfolio


case 2


productconfigurator

kuyl watches

hoogwaardig product vraagt om hoogwaardig beeld

De 3D configurator van Kuyl Watches laat de bezoeker van de website online een horloge configureren op een heel aantal verschillende punten. Het is een hoogwaardig product en dat vraagt om hoogwaardige 3D beelden welke er realistisch uitzien. Wij maakten daarom een zeer gedetailleerd 3D model van het horloge met realistische materialen.

ieder horloge uniek

Via een eenvoudige interface kunnen de bezoekers van de website kun horloge samenstellen. Door het grote aantal verschillend kleuren en opties zijn er een eindeloos aantal verschillende combinaties mogelijk. Hierdoor wordt ieder horloge uniek en krijgt iedereen een product op maat.

online configureren, bestellen en betalen

Wij namen de hele website voor ons rekening en zorgden voor een bestelsysteem waar de bezoeker direct kan betalen om enige tijd later zijn eigen unieke horloge thuis te ontvangen.

www.kuylwatches.com
bekijk project in portfolio


case 3


woningconfigurator

lithos bouw

12 woningen allemaal op maat voor de klant

Voor het woningbouwproject 12x anders wonen in Amersfoort maakten wij een 3D configurator welke het mogelijk maakt om elk van de 12 woningen afzonderlijk te personaliseren. De bezoeker kan kiezen welke woning hij wil configureren. Na het kiezen van een basistype kan hij opties aanpassen zoals het balkon, de dakramen, achterpui, etc.
Tijdens het configureren veranderen de plattegrond en de prijzen mee.

persoonlijke brochure op maat

Wanneer een bezoeker interesse heeft in de samengestelde woning, dan kan hij de configuratie doorsturen naar Lithos Bouw. Deze zal vervolgens contact opnemen om het in een persoonlijk gesprek verder door te nemen.
Na dit gesprek kan er uit de configurator een persoonlijke brochure gemaakt worden welke op naam komt van de klant. In de brochure staat de persoonlijke woning met eigen 3D beelden en plattegronden.

verhoging verkoop aantal opties

door het gebruik van de 3D configurtor krijgt de potientiele koper veel sneller en beter inzicht in de verschillende opties die de woningen kennen. Doordat het meteen in 3D inzichtelijk wordt zal de koper sneller overtuigd worden van de waarde van extra opties. De verkoop van opties zal daardoor ook groter zijn.

bekijk project in portfolio