Contest

Wij zoeken een rendergeniek ontwerp! Winnaar 2020 bekend.


Na lang beraad hebben wij de winnaar van onze prijsvraag - i2 Visual Reality zoekt rendergeniek ontwerp - gekozen. Het viel nog niet mee om een keuze te maken uit alle inzendingen. De 5 genomineerden waren allen heel verschillend met ieder hun uitdagingen in het visualiseren.

De winnaar is: Koffiebranderij Peeze Velp - ontwerp en inzender: ARX architects De expressieve vorm die het gebouw heeft biedt zowel binnen als buiten ruimte voor bijzondere composities. Daarnaast maakt de manier waarop het gebouw in het omliggende landschap ligt het een uidaging om deze bijzondere relatie in beeld te vatten. Het gebruik van natuurlijke materialen en de sfeer die daarmee gepaard gaat zorgen er als laatste voor dat de jury ARX uitroept tot het meest rendergenieke ontwerp van 2020!

Het ontwerp is tot stand gekomen naar aanleding van een bijzondere vraag van de opdrachtgever: ”Zijn jullie in staat om voor ons een duurzaam onderkomen te ontwerpen zonder dat er een uitgeschreven PVE is en zonder een gedefinieerd budget?”. Voorwaarde is dat er op geen enkele manier wordt teruggevallen op gangbare principes of standaard oplossingen. Alles moet vanuit de intrinsieke behoefte het roer om te gooien worden bedacht, of het nu gaat om het proces of om de zoektocht naar nieuwe duurzame bouwtechnologiën.

ARX Architects gefeliciteerd! Wij kijken er naar uit om dit bijzondere project in beeld te brengen met een aantal spectaculaire visualisaties. De "making of" zal de komende periode hier gedeeld worden.

Alle overige inzenders willen wij bedanken voor hun inzending en we zien iedereen graag volgend jaar weer terug bij onze jaarlijkse prijsvraag.