Reconstructie Schutterszaal 3D visualisatie

Reconstructie Schutterszaal| 3D visualisaties


Reconstructie Schutterszaal 3D visualisatie Reconstructie Schutterszaal 3D visualisatie

Een kijkje in de geschiedenis

De reconstructie van de Groote Sael van de Doelen van de Kloveniers in Amsterdam zoals deze er vanaf ca 1642 tot 1683 heeft uitgezien.

Op basis van oude en recentere bouwopnamen en afbeeldingen maakten wij in opdracht van Herman Colenbrander een tweetal visualisaties van de Groote Sael van de Doelen van de Kloveniers, het onderkomen van een van de drie schuttersverenigingen voor de verdediging van de stad. Het was traditie dat de verschillende compagnieen zich (net als voetbal-elftallen) lieten portretteren. De compagniesportretten die in de Grote Sael hebben gehangen, of liever gezegd gemonteerd waren, waaronder de Nachtwacht van Rembrandt, zijn alle bewaard gebleven en bevinden zich thans in het Rijksmuseum. Bij de geleidelijke ontmanteling van de zaal vanaf 1683 zijn de stukken naar het stadhuis (het huidige Paleis op de Dam) overgebracht. Daarbij zijn de schilderijen die de wanden volledig bedekten, bijgesneden, in een aantal gevallen zelfs flink. In de hier gegeven visualisaties zijn de schilderijen aangevuld tot hun oorspronkelijke afmetingen berekend op basis van de afmetingen van de oorspronkelijke zaal.

Voor nadere details over de reconstructie en de metamorphose van het Doelengebouw tot het huidige Doelenhotel en de wederwaardigheden van de schilderijen zij verwezen naar de aparte web-site die binnenkort beschikbaar zal komen

Meer weten over 3D visualisatie?

3D visualisatie

facts

Wanneer:
november 2008
Voor:
Herman Colenbrander

producten

2 interieurimpressie