3d woning configurator

3D woning configurator

Consument heeft het voor het zeggen

Net als bij vele andere producten heeft ook bij de bouw van woningen de consument steeds meer te zeggen. In een steeds vroeger stadium wil de koper kunnen bepalen hoe het toekomstige woning eruit komt te zien. Dit kan van eenvoudig kiezen van de baksteenkleur tot het personaliseren van de gehele woning.
Om de mogelijkheden van de woning inzichtelijk te maken voor de consument hebben wij een 3D woningconfigurator ontwikkeld. Deze laat alle opties op een toegankelijke manier zien in een grafisch hoge kwaliteit.

Zelf online een woning samenstellen

De woningconfigurator maakt het mogelijk om aan de klant duidelijk te laten zien hoe bijvoorbeeld een uitbouw of extra verdieping eruit ziet. De klant ziet direct in 3D wat het effect is van een optie. Naast het beeld wordt er meteen informatie gegeven over de prijs van de totale woning, het oppervlak, aantal kamers en de inhoud.

Stap voor stap komt de klant via een duidelijke interface tot zijn gewenste woning.

configuratie delen

Na het configureren krijgt de klant het totaal beeld van zijn persoonlijke woning, inclusief de kosten en andere data. Met de configuratie kunnen vervolgens verschillende dingen worden gedaan zoals het delen op social media, uitvoer van een PDF, mailen naar iemand en opslaan voor een volgend bezoek.
Voor een persoonlijke benadering kan er ook een persoonlijke brochure aangemaakt worden waarin de naam van de koper staat met alle gegevens en beelden van de gepersonaliseerde woning.
Bij interesse kan de klant zijn configuratie doorsturen aan de makelaar zodat deze verder contact op kan nemen.

werkt op iedere device

Wij kunnen onze woningconfigurator maken door middel van verschillende technieken. De keuze ervan hangt af van de manier van configureren en uw wensen. Belangrijk bij die keuze is altijd om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers de configurator kunnen gebruiken en dat deze draait top zoveel mogelijk devices.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1


woningconfigurator

lithos bouw

12 woningen allemaal op maat voor de klant

Voor het woningbouwproject 12x anders wonen in Amersfoort maakten wij een 3D woningconfigurator welke het mogelijk maakt om elk van de 12 woningen afzonderlijk te personaliseren. De bezoeker kan kiezen welke woning hij wil configureren. Na het kiezen van een basistype kan hij opties aanpassen zoals het balkon, de dakramen, achterpui, etc.
Tijdens het configureren veranderen de plattegrond en de prijzen mee.

persoonlijke brochure op maat

Wanneer een bezoeker interesse heeft in de samengestelde woning, dan kan hij de configuratie doorsturen naar Lithos Bouw. Deze zal vervolgens contact opnemen om het in een persoonlijk gesprek verder door te nemen.
Na dit gesprek kan er uit de configurator een persoonlijke brochure gemaakt worden welke op naam komt van de klant. In de brochure staat de persoonlijke woning met eigen 3D beelden en plattegronden.

verhoging verkoop aantal opties

door het gebruik van de 3D configurator krijgt de potientiele koper veel sneller en beter inzicht in de verschillende opties die de woningen kennen. Doordat het meteen in 3D inzichtelijk wordt zal de koper sneller overtuigd worden van de waarde van extra opties. De verkoop van opties zal daardoor ook groter zijn.

bekijk project in portfoliocase 2


woningconfigurator

lakerwerf

iedereen een eigen gevel

In het woningbouwproject Lakerwerf in Amersfoort is het voor de kopers mogelijk om hun eigen samen te stellen. Er is keuze uit een aantal standaard gevelvormen en verschillende steenkleuren. Iedere afzonderlijke woning is door de kopers samen te stellen.

opties en prijzen

Naast de gevel heeft de koper ook nog een aantal andere opties om de woning uit te breiden. Denk hierbij aan een uitbouw, dakterras, verhuispakket, etc.

zelf configureren

Wij maakten een overzichtelijke configurator waarin de koper zelf kan kiezen welke woning hij wil configureren. Volgens kunnen de verschillende opties worden aangepast tot het gewenste beeld ontstaat.
Wanneer een woning verkocht is, wordt de configuratie vastgezet. Zo ontstaat langzaam het complete kloppende beeld van de rij woningen.
Tijdens het configureren loopt realtime de prijs mee van de woning zodat de koper meteen de uiteindelijke prijs weet.
Na configuratie kan de koper zijn configuratie doorsturen naar de makelaar zodat deze contact op kan nemen.