360 graden presentatie

virtuele maquette

Ongekende vrijheid

De virtuele maquette is een bijzondere vorm van 3D presentatie. De bezoeker kan zelf door de 3D wereld navigeren en beslissingen nemen. Hierdoor is de beleving veel groter en de bezoeker kan zelf bepalen wat hij wil zien. Interactie kan tot ieder gewenst niveau.
De virtuele maquette (ook wel interactief model of Virtual reality genoemd) is hiermee een zeer goed communicatiemiddel in allerlei projecten. Zowel in de ontwerpfase, inspraakfase en verkoopfase.

beleef de virtuele maquette met een vr bril

Met een VR bril kan een virtueel model optimaal worden beleefd. De bezoeker kan vrij rondkijken en waant zich in de virtuele wereld. Door gebruik te maken een 3D weergave wordt de diepte extra benadrukt. Op een beurs of bij de makelaar is dit een zeer goed verkoopmiddel.

Interactie

Er zijn vele mogelijkheden om interactiviteit toe te voegen. Hierbij kan gedacht worden aan het openen van deuren, keuze maken tussen verschillende ontwerpvarianten, verschillende belichtingen, bezonning bekijken etc. De kwaliteit van onze virtuele modellen ligt op een zeer hoog niveau door het gebruik van de nieuwste technieken.

veelzijdig product

Dit product kan worden ingezet voor vele verschillende doeleinden. Hieronder enkele voorbeelden:
- Een computer in een informatiecentrum geeft de kopers veel informatie, zij kunnen hun nieuwe huis zelf bekijken en er doorheen lopen.
- Het versnellen van inspraakprocedures. Vooral veel gemeentes maken gebruik van dit product om nieuwe gebiedsontwikkelingen of stedelijke vernieuwingen te laten zien en om beslissingen te vereenvoudigen.
- Openbare ruimte kan goed in beeld worden gebracht waarbij verschillende studies getoond kunnen worden. Vooral de mogelijkheid om meerdere partijen om de tafel te krijgen en interactief het ontwerp te bekijken wordt vaak gezien als een groot voordeel.
- Presenteren van een plan waarbij de speaker on the fly een ontwerp kan tonen en kan ingaan op de vragen uit de zaal
- Woningbouwproject bij een makelaar presenteren. De kopers kunnen zelf door de wijk lopen en hun woning kiezen.

online experience

De virtuele maquette kan naast standalone op een desktop of tablet ook gebruikt worden via internet. In de webbrowser kan deze worden gebruikt.
Door een koppeling te maken aan een database kan realtime informatie in de virtuele maquette worden getoond en kunt u deze eenvoudig beheren via een CMS.

Meer weten? Neem contact met ons op.

contact


case 1

Virtuele campus

Erasmus Universiteit
Virtuele campus Erasmus Universiteit Rotterdam


maak kennis met de campus

Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam maakten wij een virtuele versie van hun campus. Deze is in eerste instantie bedoeld om buitenlandse studenten kennis te laten maken met de universiteit, de studies en de faciliteiten.
Online kunnen de studenten rondlopen op de campus. Ieder gebouw is te betreden om daar informatie te krijgen over de studies en faciliteiten in het gebouw. Tevens kunnen op deze plekken brochures worden aangevraagd, video's worden bekeken en toegang krijgen tot de verschillende social media.
Op de campus lopen personen rond die aangesproken kunnen worden. Deze personen vertellen vervolgens iets over de vrijetijdsbesteding in Rotterdam.

unieke koppeling website

De campus is in 3D nagemaakt tot in detail om een zo realistisch mogelijk beeld te geven.
Het realtime 3D model heeft een directe koppeling met de website. Dat betekent dat er informatie van en naar het 3D model gestuurd kan worden vanuit de website. Wanneer men in het 3D model rondloopt, dan verandert de informatie in de website realtime, afhankelijk van hetgeen men naar kijkt of men naar binnen gaat.
Via het menu van de website kan men daardoor naar specifieke plekken in het 3D modellen gaan of het gezichtspunt veranderen.

eenvoudig beheer

Door deze koppeling is het mogelijk geworden om alle informatie in de virtuele campus op te slaan in een database. Deze informatie is daarom eenvoudig en snel aan te passen via een CMS door de universiteit. Op deze manier is de informatie in de virtuele campus altijd up-to-date.

gericht op de doelgroep

De virtuele campus is een doeltreffend middel gebleken. Het sluit helemaal aan bij de doelgroep die het wil bereiken. De informatie wordt op een toegankelijke manier gebracht en zorgt voor een hoge conversie.

bekijk project in portfolio


case 2


virtuele maquette
Explorius

Naardereiland
Virtuele maquette Naardereiland 3D

virtueel een woning uitzoeken

Naardereiland is een bijzonder project van 45 villa's aan het Gooimeer. Voor de verkoop van het project maakten wij verschillende 3D producten waaronder een virtuele maquette.
Deze virtuele maquette maakt het voor geinteresseerden mogelijk om virtueel rond te lopen in de nieuwe wijk. Iedere woningen kan afzonderlijk worden bekeken in hoge grafische kwaliteit.

tracking bezoekers

De virtuele maquette van Naardereiland maakt gebruikt van tracking. Hiermee kan er per bezoeker worden gezien hoe deze door de wijk loopt.
Uit de gegevens van alle bezoekers kunnen wij vervolgens een zogenaamde heatmap maken waarop exact te zien is welke gebieden door de bezoekers veel en weinig bezocht zijn.

bekijk hier de virtuele maquette
bekijk project in portfolio


case 3


virtuele maquette
wonen in het bos

Kerckebosch
Virtuele maquette woningbouw 3D

van stedenbouw tot woningopties

De virtuele maquette van Kerckebosch laat de bezoekers realtime kennismaken met de nieuwe wijk midden in het bos van Zeist. Online kunnen de verschillende niveaus van het project worden bekeken in 3D. Vanuit de stedenbouw kan er uiteindelijk ingezoomd worden tot op de verschillende opties van de woningen.

realistische kwaliteit

Men begint met een overzicht van het hele plan met de verschillende deelgebieden. Over ieder gebied wordt informatie gegeven over de planning, type woningen en faciliteiten. Na het klikken van een deelgebied zoomt men in op deze wijk. Iedere woning is klikbaar om zo informatie te krijgen over deze woning zoals het oppervlak, prijs, opties etc.
De volgende stap is het lopen op ooghoogte door de wijk. Iedere woning kan afzonderlijk worden bekeken in realistische kwaliteit, net als de buitenruimte. Van iedere woning kunnen de opties worden bekeken en de bijbehorende prijzen. Na het bekijken van de woning kan de bezoeker ook nog binnen in de woning kijken.

online platform

De virtuele maquette van Kerckebosch is gemaakt als online platform. Potentiele kopers kunnen via internet de virtuele wijk bezoeken en informatie krijgen over de verschillende woningen.
Het systeem wordt daarnaast bij de makelaars gebruikt om samen met geinteresseerden de wijk en de woningen te bekijken.
Alle informatie in het virtuele model komt uit een database. Hierdoor is deze eenvoudig te beheren via het CMS.